<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Een lach en een traan voor de Uitsmijters afgelopen weekend

ALMELO - Basketbalvereniging De Uitsmijters in Almelo heeft weer een mooi weekend achter de rug. Het was een weekend met een lach en een traan in de IISPA; sportief succes én het afscheid van een bijzonder jeugdteam dat veel lief en leed met elkaar deelde.

Het mix-12-3 team kwam zaterdag in actie tegen Risne Stars X12-2, waarbij de Almeloërs een nette 20-0 overwinning eruit wisten te slepen. Hiermee maakten zij een eerder verlies tegen B.V. Isala weer ruimschoots goed.

M22
Afgelopen zaterdag kwamen ook de jongemannen van M22-1 uit tegen de Red Giants M22-2. Dit leverde hen een zeer nette score op. De Almelose ploeg bleek ruim te sterk voor de Red Giants, met een 91-54.

Afscheid
Met deze winst markeerde het team ook gelijk een mijlpaal; hier komt de traan. Het M22 team valt namelijk komend seizoen uit elkaar. Qua leeftijd moeten zij naar de senioren, maar helaas gaat niet iedereen mee het komende seizoen. Het team speelt namelijk al samen sinds de dagen van het onder-12 tijdperk. Af en toe gingen wat spelers weg en kwamen er wat bij of terug. Het mooiste succes dat zij behaalden? Het kampioenschap in de U14 volgens de Uitsmijters. Een team dat ook buiten het veld vaak samen was, en wat dus zeker gemist gaat worden.

Nieuwe uitdagingen
De jongens worden nu ouder en krijgen andere prioriteiten en hobby's zoals werk en studie. Een aantal van hen zal komend seizoen wellicht weer met elkaar spelen, anderen komen wellicht op termijn weer terug bij de sport. "Maar één ding moeten ze nooit vergeten. Het jeugdteam blijft altijd bestaan. Sowieso in hun gedachte. Vrienden blijven vrienden en teamgenoten blijven teamgenoten. Altijd.", aldus de Uitsmijters via Facebook na de laatste wedstrijd.

Actieve vereniging
Basketbalvereniging De Uitsmijters heeft een groot aantal actieve teams; van de 8-jarige instroomgroep, de 10-jarige mix tot de 12, 14 en 16-jarige jeugdteams. En uiteraard ook goed presterende seniorenteams bij de dames en heren. Kortom, met de aanwas zit het wel goed voor de komende jaren; basketbal zit de afgelopen jaren landelijk in de lift en actieve verenigingen zoals De Uitsmijters dragen hier perfect aan bij.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195427&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195440&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195428&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanalmelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=760,761,762" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>