Gezellige Koningsdag in Almelo

ALMELO - Het is met recht één van de hoogtepunten op de activiteitenkalender dit jaar: Koningsdag. Ook in Almelo valt er komend weekend weer van alles te beleven voor jong en oud.

Naar goed gebruik draagt Almelo Events weer een gezellig programma, waarbij met name de Oranjemarkt altijd een grote publiekstrekker is. Sinds maart zijn de kramen al in de verhuur, zowel voor de particulier als ondernemer. Wie wil snuffelen tussen van alles en nog wat komt dan ook goed aan zijn trekken. Nieuw dit jaar is dat overgebleven spullen aan het einde van de dag ingeleverd kunnen worden, wat ten goede komt aan Stichting Matamba en de lokale Speelgoedbank.

Muzikaal tintje
Uiteraard is er voor de muziekliefhebber ook van alles te beleven. Diverse artiesten treden op op het Waagplein, met veel verschillende stijlen. En uiteraard: allemaal dansbaar! Zo zijn er demonstraties van streetdance tot ballroom en alles daartussen. Stilzitten is er niet bij; iedereen komt in beweging door de enthousiaste dansers die ook interactief met het publiek omgaan.

Kinderplein
Voor de jeugd is het Kinderplein ingericht met een draaimolen, suikerspin, schminken en figurentheater Ennadien. Speciaal voor de oudere jeugd is er het Chillplein, waar tieners aan hun trekken komen met een chillhoek met zitkussens, een graffitiwall, eigentijdse muziek en meer. Ook de inwendige mens komt meer dan aan bod.

Iedereen doet mee
Koningsdag is de dag waarop we allemáál volop genieten en meedoen met de festiviteiten. Zo haken ook diverse andere organisaties aan bij de Koningsdagactiviteiten, zoals de Scouts van Het Twentse Ros die weer een plein inrichten met jongerenactiviteiten. Verder werkt Almelo Events ook samen met de Kaliber Kunstenschool, Scoop Welzijn, InnerAll en het ROC van Twente.

Winkels en markt
Omdat Koningsdag dit jaar op een zaterdag valt zijn ook alle winkels normaal geopend en ook de zaterdagmarkt gaat gewoon door zoals gebruikelijk. Hou gezien de drukt wel rekening met een gebrek aan parkeerplekken; het is dus verstandig om per fiets naar de stad te komen.

Meer berichten
 
Auto zoeker