Technologie op ons bord
Gezonde voeding
Gezonde voeding (Foto: SumaQ)

Technologie op ons bord

ALMELO - November is de maand van Nederland Leest. Het thema van dit jaar is voeding. Alle volwassen leden van Bibliotheek Almelo kunnen, zolang de voorraad strekt, het gratis boek "Je bent wat je leest" ophalen.

In dit boek staan van verhalen van vijf auteurs: Rosanne Herzberger, Marion Pauw, Pierre Wind, Charlotte Kleyn en Joël Broekaert. Alle verhalen hebben met eten te maken. Sommige zijn fictie anderen niet.


Speciale avond
In het kader van Nederland Leest heeft Bibliotheek Almelo in samenwerking met Tetem Enschede een speciale avond georganiseerd op 19 november. Er wordt tegenwoordig niet meer zo gegeten als vroeger. Wat er nu gegeten wordt is veelal bewerkte voeding. Hoe de voedingstechnologie zich verder gaat ontwikkelen is natuurlijk niet bekend. Wie weet ligt er in de toekomst wel alleen maar vlees uit het laboratorium op het bord. De technologie staat niet stil, maar de consument heeft vanzelfsprekend wel een keuze.


Programma
Het programma van deze speciale avond begint om 18.00 uur met het bereiden van een eigen saus naar keuze. De ingrediënten voor deze saus komen allemaal uit de regio en zijn seizoensgebonden producten. Ook wordt een plantaardig biefstuk van Vivera bereid. De productontwikkeling wordt door medewerkers van Vivera nader toegelicht en een discussie over bijvoorbeeld nut en noodzaak van vleesvervangers is niet uit te sluiten. Na de maaltijd is het dan tijd voor de lezing van Peter Verstrate. Hij vertelt over de ontwikkelingen op voedingsgebied, wat de ontwikkeling kan betekenen voor het voeden van de snelgroeiende bevolking en hoe de ontwikkeling en duurzaamheid wel of niet samen gaan. Na de lezing is het tijd om met elkaar van gedachten te wisselen over de voedingstechnologie. De afsluiting van de avond zijn speciaal voor deze avond geschreven gedichten van Michelle Brouwer.


Aanmelden
Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de avond "Technologie op ons bord" die op 19 november om 18.00 uur begint bij Feijn Lunchen & lezen. Reserveren via info@bibliotheekalmelo.nl is dan ook gewenst. Aan deze avond zijn ook kosten verbonden: € 20,-

Meer berichten